نرخ ریزش
Churn Rate
/tʃəːn reɪt/
درصد مشترکین خدماتی است که اشتراک خود را در آن سرویس در مدت زمان معینی قطع می کنند. برای اینکه یک شرکت بتواند مشتری خود را گسترش دهد، نرخ رشد آن که بر اساس تعداد مشتریان جدید اندازه گیری می شود، باید از نرخ ریزش مشتریان بیشتر باشد. محاسبهی نرخ ریزش مزایا و معایبی دارد که میتواند مدیر شرکت را در فهم بهتر وضعیت شرکت یاری نماید.
نرخ ریزش چیست؟
نرخ ریزش که به آن نرخ فرسایش یا ریزش مشتری نیز می گویند، نرخی است که در آن مشتریان از تجارت با واحد تجاری جلوگیری می کنند. این معمولاً به صورت درصدِ مشترکینِ خدمات بیان می شود که اشتراک خود را در یک بازه زمانی مشخص قطع می کنند. همچنین نرخ ترک کارمندان در یک دوره مشخص است. برای اینکه یک شرکت مشتریان خود را افزایش دهد ، نرخ رشد آن (که با تعداد مشتری های جدید اندازه گیری میشود) باید بیشتر از نرخ ریزش آن باشد.
فهم نرخ ریزش
نرخ بالای ریزش می تواند بر سود تأثیر منفی بگذارد و مانع رشد شود. نرخ ریزش یک عامل مهم در صنعت ارتباطات از راه دور است. در بیشتر مناطق، بسیاری از این شرکت ها با یکدیگر رقابت می کنند و این امر انتقال افراد از یک ارائه دهنده به دیگری را برای مخاطبان آسان میکند. نرخ ریزش نه تنها شامل تغییر سرویسدهندهی مشتری است بلکه شامل قطع شدن خدمات مشتری (بدون تغییر سرویسدهنده) نیز میباشد. این اندازه گیری در مشاغل اشتراک مبنا که بیشتر درآمد از راه فروش اشتراک میباشد، اهمیت بیشتری دارد. خوب یا بد بودن میزان نرخ ریزش، بستگی به نوع کسب و کار دارد و می تواند از صنعتی به صنعت دیگر متفاوت باشد.
نرخ ریزش در مقابل نرخ رشد
یک شرکت می تواند مشترکان جدید خود را با مشترکان از دست رفته مقایسه کند تا هم نرخ ریزش و هم نرخ رشد خود را تعیین کرده و ببیند در یک بازه زمانی خاص تعداد مشترکان به طور کلی رشد کرده یا ریزش داشته است. در حالی که نرخ ریزش مشتریان از دست رفته را نشان میدهد ، نرخ رشد مشتریان جدید را ردیابی میکند. اگر نرخ رشد بالاتر از نرخ ریزش باشد ، شرکت رشد را تجربه کرده است. وقتی نرخ ریزش بالاتر از نرخ رشد باشد، شرکت در تعداد مشترکان خود دچار ضرر و زیان شده است. برای یک شرکت بسیار مهم است که اطمینان حاصل کند نرخ رشدش از نرخ ریزش آن بالاتر است، در غیر این صورت با سناریوهای احتمالی کاهش درآمد و یا حتی تعطیلی کسب و کار روبرو خواهد شد.
مزایا و معایب نرخ ریزش
مزایا
کیفیت کسب و کار را مشخص میکند
نشان می دهد که مشتریان از محصول یا خدمات راضی هستند یا ناراضی
امکان مقایسه با رقبا برای اندازه گیری سطح قابل قبول ریزش را فراهم میکند محاسبهاش آسان است
معایب
نوع مشتریان از دست رفته را مشخص نمیکند که جدید هستند یا قدیمی
انواع شرکتها را در مقایسهها نشان نمی دهد که استارتاپ هستند یا در حال رشد یا شرکت بالغ. [۱]